Mainos
Mainos

Anttila: Viljelijöiden tulokehitys hallitusohjelmaan

Viljelijöiden tulokehityksen parantaminen on saatava seuraavaan hallitusohjelmaan, vaatii eduskunnan varapuhemies Sirkka-Liisa Anttila.

Anttila sanoi puolueen maatalousseminaarissa Koskella, että kansallista maataloustukea on nostettava. Seuraavan hallituksen on selkeästi sitouduttava tukinostoihin, joilla on katettava nousevat tuotantokustannukset ja saatava viljelijöiden tulokehitys kilpailykykyiseksi muiden väestöryhmien kanssa, hän edellytti. Muuten vaarana on, että huonon tulotason takia Suomesta loppuvat suomalaisen ruuan tuottajat ja tekijät, sanoi Anttila.

Suomen kansallisen maataloustuen 750 miljoonan markan (125 miljoonan euron) leikkaukset vuonna 1995 ovat olleet hyvin vahingollisia, hän totesi. Tänä vuonna kansallinen tuki on 609 miljoonaa euroa, mikä vastaa 15 prosenttia maatalouden kokonaistuesta. Uhkakuvana on nyt myös eteläisen Suomen 141-tuen jatko, joka on vuodenvaihteessa katkolla. Jos jatkoa ei saada, tulisivat leikkaukset koskemaan todennäköisesti myös Pohjois-Suomen tukia, Anttila varoittaa.

-Siksi 141-tukien rahoituksen tulisi olla EU:n vastuulla eikä kokonaan kansallisella kuten nyt, totesi Anttila.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme