Mainos
Mainos

Anttila yhdistäisi maatalous- ja ympäristöministeriön

Maatalousministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) esittää maa- ja metsätalousministeriön ja ympäristöministeriön yhdistämistä. Anttila perustelee fuusiota sillä, että niillä on erittäin paljon yhteistyötä ja yhteisesti hoidettavia asioita.

Anttila sanoo Forssan lehteen kirjoittamassaan kolumnissa pitävänsä välttämättömänä, että tällä vaalikaudella katsotaan ennakkoluulottomasti ministeriöiden yhteiset toiminnot. Tavoitteena on hakea hallinnon synergiaetuja ja purkaa päällekkäisyyttä.

Valmistelu tulisi aloittaa puhtaalta pöydältä ja rakentavalla tavalla. Lopputavoitteena voisi olla kahden ministeriön yhdistäminen samalla tavalla kuin työ- ja elinkeinoministeriöiden kohdalla tehtiin.

"Kettu kanatarhan vartijaksi"

Vasemmistoliiton kansanedustaja Pentti Tiusanen pitää Anttilan ehdotusta täysin käsittämättömänä.

Tiusanen huomautti sunnuntai-iltana lähettämässään tiedotteessa, että yhdistämisen myötä "kettu otettaisiin kanatarhan vartijaksi, tässä tapauksessa ketun suihin joutuisivat ympäristön- ja luonnonsuojelu".

Ministeriöiden rajauksia tulisi Tiusasen mukaan toki tarkistaa. Eläintensuojelu tulisi siirtää pois tuotannosta vastaavasta ministeriöstä ympäristöministeriöön kuten myös metsästykseen liittyvät kysymykset.

Tiusanen on eduskunnan ympäristövaliokunnan varapuheenjohtaja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme