Mainos
Mainos

Anttola, Mikkeli ja Mikkelin mlk. yhdistyvät

Anttolan, Mikkelin kaupungin ja Mikkelin maalaiskunnan yhdistymissopimus hyväksyttiin yksimielisesti neuvotteluryhmän kokouksessa tänään. Avoimeksi asiaksi jäi vielä valtion lopullinen vastaantulo. Ministeriöstä tulevan lopullisen paperin ryhmä käy läpi ensi viikolla.

Neuvotteluryhmän jäsenet uskovat kuitenkin, että lopullinen sopimus menee valtuustojen käsiteltäväksi 11. tammikuuta.

-En usko, että enää tulee lisäkuvioita pöydälle. Valtio on viime perjantaina ja keskiviikkona käymissämme neuvotteluissa osoittanut olevansa tosissaan, sanoo Mikkelin kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Matti Vanhanen (kok.).

Valtion vastaantulon vakuuteltiin olevan volyymiltaan merkittävä. -Valtiolla on selvä halu edistää reikäleipäkuntien yhdistymistä. Kyseessä ei ole pelkkä poliittinen lupaus, vaan se mitä papereihin nyt kirjataan ja miten niistä pidetään kiinni, kantaa yli vaalikauden, näkee Markku Aholainen (sd.) Mikkelin maalaiskunnasta.

Yhdistymissopimus on muuttunut ja tarkentunut tuntuvasti siitä, mitä se oli viiden kunnan vastaavassa luonnoksessa. -Esimerkiksi yhtenäiskouluhanke ei olisi varmastikaan toteutunut, jos kunta olisi yrittänyt sitä yksinään toteuttaa. Nyt se on mukana investointihankkeissa, kertoo Anttolan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pentti Väisänen (kok.) tyytyväisenä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme