Mainos
Mainos

Apollon velkojainkokous hyväksyi sovintoesityksen

Vakuutusyhtiö Apollon velkojainkokous hyväksyi tänään yhtiön hallituksen jäsenten tekemän korvausvelvollisuutta koskevan sopimuksen. Vakuutusyhtiöitä valvova sosiaali- ja terveysministeriö vastusti sopuratkaisua, mutta se jäi yksin.

Apollon suurimpien velkojien ja konkurssiasiamiehen mukaan ministeriö tulkitsee lakia väärin ja velkojainkokouksen päätöksen jälkeen sopuratkaisu on hyväksytty. Ministeriö katsoi, että hallitusjäsenten Apollolle aiheuttama haitta oli niin suuri, että asiasta ei voida sopia.

Alunperin Apollon korvauspesä vaati liki 40 miljoonan markan korvauksia yhtiön hallituksen jäseniltä, koska he olivat laiminlyöneet valvontavelvollisuutensa. Heinäkuussa pesä ja hallituksen jäsenet sopivat, että pesä saa vajaan 5 miljoonan markan korvaukset. Velkojainkokous hyväksyi ratkaisun yli 240 miljoonalla äänellä ministeriön noin 60 000 ääntä vastaan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme