Mainos
Mainos

Apteekkarilehti: Yliopiston Apteekki voi menettää erityisasemansa

Yliopiston Apteekin (YA) erioikeus sivuapteekkien vapaaseen sijoittamiseen rikkoo EU-komission mielestä EU-lainsäädäntöä.

Komissio katsoo EU-tuomioistuimelle antamassaan lausunnossa, että Yliopiston Apteekin erioikeudelle ei ole kansanterveydellisiä perusteita. Apteekin oikeus pitää 16:ta sivuapteekkia ja sijoittaa niitä vapaasti ei ole välttämätön korvaus sen erityistehtävien hoitamisesta, toteaa asianajaja Juha Väyrynen Apteekkarilehdessä.

EU-tuomioistuimelta odotetaan ratkaisua siitä, onko Suomen kansallinen lainsäädäntö ristiriidassa EU-lainsäädännön kanssa.

Oikeusprosessi juontaa juurensa vuoteen 2008, jolloin Lääkelaitos myönsi YA:lle luvan siirtää yhden sivuapteekkinsa kannattavammalle paikalle. Vuotta aiemmin yksityinen apteekkari oli hakenut samalle alueelle sivuapteekin perustamislupaa, mutta hänelle lupaa ei myönnetty. Tuolloin Lääkelaitos katsoi, ettei alueella ole tarvetta sivuapteekille.

Oikeusprosessien jälkeen korkein hallinto-oikeus päätti pyytää ratkaisua EU-tuomioistuimelta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme