Mainos
Mainos

Apteekkariliitto vastustaa Mönkäreen ehdotusta apteekkimaksuista

Suomen Apteekkariliitto vastustaa sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäreen ehdotusta apteekkimaksujen poistamisesta.

Ministeri Mönkäre arvioi, että apteekkimaksun poisto laskisi lääkkeiden hintoja noin seitsemän prosenttia. Apteekkariliiton viestintäjohtajan Erkki Kostiaisen mukaan tämä ei kuitenkaan takaisi kuluttajahintojen halpenemista:

- Lääkkeiden hintoihin sisältyvä apteekkimaksu on keskimäärin noin 7 prosenttia. Jos apteekkimaksu poistetaan ja lääketaksaa leikataan, korvattavien lääkkeiden hinnat halpenevat sen 7 prosenttia, mutta itsehoitolääkkeiden ja ei-korvattavien lääkkeiden hinnat eivät välttämättä halpene, koska lääkeyritykset voivat vapaasti nostaa näiden lääkkeiden tukkuhintoja. Me olemme esittäneet vaihtoehtona sitä, että maksu perittäisiin edelleen, mutta se kanavoitaisiin suoraan Kelan lääkekorvauksiin.

Apteekkariliiton mukaan apteekkimaksun poistaminen vähentäisi myös kymmeniä kannattavuuden rajoilla kamppailevia pieniä apteekkeja, joiden toiminnan apteekkimaksu mahdollistaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme