Mainos
Mainos

Apteekkarin lupa peruttiin hävinneen etanolin vuoksi

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea on peruuttanut apteekkarin apteekkiluvan Virroilla.

Aamulehden mukaan syynä on varastosta vuodesta 2007 toistuvasti puuttuneet etanolivalmisteet. Enimmillään 96-prosenttista etanolia puuttui yli 26 kiloa.

Lehden mukaan apteekkari kertoi antamassaan vastauksessa, että 96-prosenttista etanolia käytettiin apteekin siivoamiseen.

Asia tuli ilmi Lääkelaitoksen tekemissä tarkastuksissa. Lääkelaitos teki tarkastukset apteekkiin marraskuussa 2007 sekä toukokuussa ja marraskuussa 2009.

Vajausta varastossa oli lehden mukaan myös 70-prosenttisen etanolin osalta sekä epäselvyyksiä sen käsittelyssä. Fimean mukaan apteekkari laiminlöi velvollisuutensa ja käytti väärin apteekkilupaan perustuvia oikeuksia.

Virtain apteekkia hoitaa väliaikaisesti ruoveteläinen proviisori.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot