Mainos
Mainos

Apteekkarit suostuisivat vaihtamaan reseptilääkkeet halvempiin

Apteekkarit suostuisivat vaihtamaan potilaiden reseptilääkkeet halvempiin, mikäli vaihto-operaation lisäkustannukset korvataan.

Apteekkarit ovat valmiita vaihtamaan potilaiden lääkkeet halvempiin rinnakkaisvalmisteisiin. Apteekkariliitto vaatii kuitenkin, että uudistuksen aiheuttamat lisäkustannukset korvataan ja potilaiden lääkkeiden saatavuus turvataan.

Apteekkariliitto on laskenut, että uudistuksesta koituu noin 17 miljoonan euron vuosittainen lisäys henkilöstökustannuksiin. Kustannuksia nostavat myös tietojärjestelmien uusiminen ja henkilöstön koulutus.

Sosiaali- ja terveysministeriössä valmisteltu lääkelain muutosesitys velvoittaisi apteekin vaihtamaan lääkärin määräämän lääkkeen halvimpaan vastaavaan rinnakkaisvalmisteeseen, jos lääkkeen ostaja siihen suostuu. Uudistuksella halutaan lisätä halpojen rinnakkaisvalmisteiden käyttöä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme