Mainos
Mainos

Apteekkeihin harkitaan palvelumaksua

Apteekit haluaisivat korvata lääkemyynnin vähentymistä palvelumaksulla.

Halpojen rinnakkaislääkkeiden tarjonta on tuonut vuodessa kansalaisille 140 miljoonan euron lääkekustannussäästöt. Se on lähes kaksinkertainen odotuksiin verrattuna.

Apteekkien mukaan vuoden voimassa ollut lääkkeiden viitehintajärjestelmä on pudottanut liikevaihtoa jo huolestuttavasti.

- Apteekkien kannattavuus on oleellisesti heikentynyt viime vuonna ja heikentyy tänä vuonna todella paljon jos nykymeno ja hintakilpailu jatkuvat samanlaisena, kertoo Suomen Apteekkariliiton talousasiantuntija Ilkka Harjula

Alkuvuonna liikevaihdon syöksy on kiihtynyt selvästi, vähennystä on tapahtunut 10- 20 prosenttia.

Reseptilääkkeiden hinta on pudonnut vuodessa 86 prosenttia. Alan huoli on nyt se, että kannattavuusongelmat sulkevat pian apteekkeja.

- Puhutaan kymmenistä apteekeista, noin 25 - 30 toimipisteestä tämän vuoden lopussa nykymenon jatkuessa, Harjula arvioi.

Apteekit haluaisivat kompensoida liikevaihdon laskua palvelusta perittävällä toimitusmaksulla.

Sosiaali- ja terveysministeriö ei ole vielä lämmennyt idealle. Valmisteilla olevassa lääkelaissa apteekkien tulopohjaa aiotaan mieluummin laajentaa esimerkiksi lääkkeiden nettikauppaa helpottamalla.

- Kansalaiset voivat tilata kotimaisista apteekeista turvallisesti tarvitsemiaan lääkkeitä. Ei tarvitse tilata ulkomailta lääkkeitä, jotka eivät välttämättä ole turvallisia, sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä toteaa.

(MTV3)

Katso Keimo Lehtiniemen juttu (Seitsemän uutiset 19.3.2010)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot