Mainos
Mainos

Apteekkien suhtautuminen huumeidenkäyttäjiin vaihtelee

Apteekkien suhtautuminen neuloja ja piikkejä kyseleviin piikkihuumeiden käyttäjiin vaihtelee eri puolilla maata. Tuoreen kyselyn mukaan valtaosa apteekeista myy ruiskuja ja neuloja huumeidenkäyttäjille, mutta moni myös rajoittaa myyntiään eri tavoilla.

A-klinikkasäätiön, Kansanterveyslaitoksen ja Stakesin kyselyssä 88 prosenttia apteekeista ilmoitti myyvänsä ruiskuja ja neuloja huumeidenkäyttäjille. Suhteellisesti eniten ruiskuja ja piikkejä myyviä apteekkeja on keskisuurissa kunnissa ja vähiten suurissa, yli 100 000 asukkaan kunnissa.

Tyystin myynnistä kieltäytyvät apteekit ovat keskittyneet Helsinkiin, missä melkein puolet apteekeista ei myy lainkaan tarvikkeita piikkihuumeiden käyttäjille. Moni apteekeista myös rajoittaa myyntiä myymällä ruiskut ja neulat eri paketeissa tai kontrolloimalla myyntimääriä.

Pääosa apteekeista katsoo, että ruiskujen vaihto huumeidenkäyttäjille tulisi keskittää apteekkien ulkopuolelle. Kyselyn mukaan parhaimpana vaihtoehtona apteekit pitävät erillisiä huumeidenkäyttäjien ruiskujen vaihtopisteitä.

Kyselyyn vastasi 628 apteekkia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot