Mainos
Mainos

Apteekkilakko sovittelussa sunnuntaina

Apteekkilakon ratkaisun hetket ovat sunnuntaina, jolloin palkkaneuvottelut jatkuvat.

Apteekkeja uhkaavan lakon alkaminen ratkeaa ylihuomenna. Suomen Farmasialiiton ja Apteekkien työnantajaliiton väliset palkkaneuvottelut jatkuvat valtakunnansovittelijan johdolla iltakuudelta.

Jos neuvotteluissa ei päästä sopuun, valtakunnallinen työnseisaus alkaa maanantaiaamuna. Lakkoon menevät farmaseutit ja proviisorit osassa apteekkeja Helsingissä, Espoossa, Hollolassa, Kauniaisissa, Kirkkonummella, Kuopiossa, Lahdessa, Loviisassa, Porvoossa, ja Tampereella.

Työtaistelu laajenee myöhemmin porrastetusti valtakunnalliseksi.

Suomen Farmasialiiton puheenjohtaja Inka Puumalaisen mukaan se vaikuttaa apteekkien toimintaan merkittävästi, ja asiakkaiden on varauduttava pidempään jonotukseen ja lyhyempiin aukioloaikoihin.

Farmasialiitto vaatii peruspalkkaan 500 euron eli 17 prosentin korotusta.

Pääkaupunkiseudun apteekkien farmaseutit ja proviisorit poistuivat eilen työpaikoiltaan vauhdittaakseen palkkaneuvotteluja. Tänään työt ovat jatkuneet normaaliin tapaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme