Mainos
Mainos

Apua hakevien miesten määrä yli kaksinkertaistunut – Ensi- ja turvakotien liitto: ”Isät eivät enää vain äidin tai vauvan tukihenkilöitä"

Miehet hakeutuvat enemmän auttamispalveluihin kuin vajaa kymmenen vuotta sitten, kertoo Ensi- ja turvakotien liitto.

Ensi- ja turvakotien liiton edustajat sanoivat vuoden 2017 haastattelussa, että väkivallalle on avattava silmät.

Liiton jäsenyhdistysten palveluista sai viime vuonna apua noin 3 150 miestä. Vuonna 2010 luku oli 1 400. Luku on täten vajaassa kymmenessä vuodessa yli kaksinkertaistunut.

Kehitys näkyy kaikissa liiton palveluissa. Isät ovat esimerkiksi yhä enemmän mukana ensikodeissa, jotka on perinteisesti mielletty olevan äitien ja vauvojen auttamista varten.

Apua on saatu myös väkivallan avopalveluissa ja turvakodeissa. Miehille on myös kehitetty ja järjestetty ryhmätoimintaa erilaisiin elämäntilanteisiin, kuten eron hetkelle ja vanhemmuuden tukemiseksi.

– Isät eivät ole enää pitkään aikaan olleet vain äidin tai vauvan tukihenkilöitä, vaan miehet saavat yhä useammin apua itselleen, kertoo kehittämispäällikkö Jussi Pulli, Ensi- ja turvakotien liitosta tiedotteessa.

– Perheen isän rooli ei ole enää ainoa auttamisen näkökulma, vaan miehet saavat apua myös omaan jaksamiseen ja hyvinvointiin, Pulli muistuttaa tiedotteessa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme