Mainos
Mainos

Apua, riittääkö olutta ja ruisleipää kaikille?

Elintarvikealan lakko tyhjentää kaupan hyllyjä, mutta ruokaa riittää kaikille, kaupoista luvataan.

SOK:n toimitusjohtaja Jorma Vehviläinen muistuttaa, etteivät kaupat ole pelkästään lakkoilevien tavarantuottajien varassa.

- Kaikki toimijathan eivät ole lakossa, joten tuotteita tulee kauppoihin koko ajan lisää. Kaupat eivät ole täysin riippuvaisia vain näiden lakossa olevien elintarviketuottajien tuotteista, Vehviläinen kertoo.

Ilta-Sanomat kertoo, että suositut tuotteet kuten olut, ruisleipä ja jauheliha hupenevat nyt kaupan hyllyiltä. Tuotteiden valikoima voi lakon vuoksi hetkellisesti supistua, mutta mikäli suosikkituotteet voi hetkellisesti korvata toisilla tuotemerkeillä, ne riittänevät kuluttajille.

Vaikka ihmisiä kehotetaankin ostamaan elintarvikkeita normaaliin tapaan, esimerkiksi Helsingin Sokoksen S-Marketissa asiakkaita oli eilen 40 prosenttia enemmän kuin tavallisena arkipäivänä. Pienemmistä kaupoista leipä oli jo loppu. Myös lihatiskeillä on esiintynyt puutteita. Esimerkiksi Tuusulan S-marketissa oli eilen jo puolenpäivän aikaan kaikki lihat loppu.

Toissayönä alkanut elintarvikealan lakko kestää kolme päivää. Jos sovintoa ei saada ennen ensi viikkoa, alaa uhkaa työnantajapuolen julistama työsulku. Lakossa on muun muassa Fazerin ja Vaasan leipomoita, Atrian ja HK ruokatalon tehtaita sekä Valion meijereitä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme