Mainos
Mainos

Apulaiskaupunginjohtaja Guggenheimin rahoituksesta: Nyt on otettava rauhallisesti

Helsinkiin suunniteltu Guggenheimin taidemuseo on edelleen suunnitelman asteella. Hallituksen budjettiriihessä ei käsitelty museon rahoitusta.

Helsingin sivistystoimen apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen on ollut vahvasti ajamassa museon saamista kaupunkiin. Viljanen sanoo MTV Uutisille, että nyt täytyy rauhassa katsoa, olisiko mahdollista löytyy rahoitusta muualta.

– Nyt täytyy kontaktoida kaikien osapuolten, myös valtion, kanssa ja katsoa onko myöhemmin mahdollista saada rahaa, Viljanen sanoo.  

Totta kai käymme myös tarkentavan keskustelun valtion kanssa. Sitä kontaktia meillä ei vielä ole ollut. Minusta nyt täytyy katsoa rauhassa lävitse kaikkien mahdollisten osapuolten kanssa, onko vaihtoehtoja jäljellä.

Viljanen sanoo, että Helsingin kaupunki ei yksin löydä poliittista tahtoa ryhtyä yksin puuhaamaan museota vaikka ulkopuolista rahoitusta löytyisikin.

Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) esitti budjettiriihen alla, että museon rakentamiseen voisi panna 40 miljoonaa euroa valtion varoja. Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) vei esityksen budjettiriiheen, mutta koko asia jäi käsittelemättä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme