Mainos
Mainos

Apulaisoikeusasiamies haluaa vauhtia toimeentulotuen käsittelyyn

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies Riitta-Leena Paunio vaatii toimeentulotukea koskevien hakemusten käsittelemistä viivytyksettä.

Forssan perusturvalautakunta menetteli apulaisoikeusasiamiehen mukaan lainvastaisesti, kun lautakunta ei tehnyt päätöstä toimeentulotuen saamisesta. Lautakunta ei myöskään siirtänyt vaatimusta tuen saamisesta viranomaisen käsiteltäväksi. Apulaisoikeusasiamies on antanut Forssan perusturvalautakunnalle huomautuksen lainvastaisesta menettelystä.

Apulaisoikeusasiamiehelle kannellut henkilö oli hakenut toimeentulotukea sähkömaksuun vuoden 1995 joulukuusta lähtien useita kertoja. Hän oli myös valittanut asiasta lääninoikeuteen. Hän kuitenkin sai asiasta perusturvalautakunnan päätöksen vasta vuoden 1996 lokakuussa eli sen jälkeen, kun lääninoikeus oli palauttanut vaatimuksen perusturvalautakunnan käsiteltäväksi. Apulaisoikeusasiamies huomauttaa tiedotteessaan, että hallitusmuoto turvaa oikeuden saada asiansa viivytyksettä käsitellyksi tuomioistuimessa tai muussa viranomaisessa. Tämä oikeus ei asiamiehen mielestä toteutunut kantelijan tapauksessa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme