Mainos
Mainos

Apulaisoikeusasiamies: Lasten mielenterveyspalveluissa epäkohtia

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies Riitta-Leena Paunio on huolissaan lasten ja nuorten mielenterveyspalveluista.

Mielenosoittajien Lapinlahden sairaalan edessä 20.5.2000


Paunio sanoo, että lasten ja nuorten psykiatrisista palveluissa on edelleen puutteita. Hänen mukaansa hoidon taso vaihtelee edelleen maan eri osissa. Lisäksi lapsia ja nuoria hoidetaan usein aikuisten osastoilla. -Lapsethan pitää pääsääntöisesti hoitaa aikuisista erillään, Paunio sanoo. Apulaisoikeusasiamies kuitenkin arvioi, että tilanne on paranemaan päin.

Vuodenvaihteessa tuli voimaan säädös, jonka mukaan arvio lapsen hoidon tarpeesta on tehtävä erikoissairaanhoidossa viimeistään kolmessa viikossa ja tarpeelliseksi todettu hoito on järjestettävä kolmessa kuukaudessa. Kiireelliset tapaukset on hoidettava heti. Paunio aikookin seurata, miten tämä toimii käytännössä.

Virassaan Paunio valvoo viranomaisten toiminnan laillisuutta. Lasten oikeuksia koskevat asiat on eduskunnan oikeusasiamiehen kansliassa keskitetty Pauniolle. Suurin osa hänen työstään on kanteluiden käsittelyä, mutta hän voi ottaa asioita selvitettäväksi myös omasta aloitteestaan. Lisäksi Paunio tekee tarkastuskäyntejä sairaaloissa ja muissa laitoksissa. Lasten asiat ovat yksi tarkastusten painopisteistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme