Mainos
Mainos

Apulaisoikeuskansleri puuttui Savonlinnan toripaikkahinnoitteluun

Apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalaisen mielestä Savonlinnan kaupunki on syyllistynyt syrjintään toripaikkahinnoittelussaan, kun ulkopaikkakuntalaisilta torikauppiailta on vaadittu myyntipaikastaan korkeampaa maksua kuin paikkakuntalaisilta.

Puumalaisen mukaan kaupungin teknisen lautakunnan päättämä hinnoitteluperuste on perustuslain ja yhdenvertaisuuslain vastainen.

Ulkopaikkakuntalainen torikauppias pyysi kaksi vuotta sitten oikeuskansleria tutkimaan, onko kaupungin menettely lain ja hyvän hallintotavan mukaista. Savonlinnan kaupunginhallitus kertoi lausunnossaan, että kauppatorilla on noudatettu käytäntöä kautta aikain ja että tori on perinteisesti ollut asukkaidensa ja paikkakunnan kauppiaiden kauppapaikka.

Toripaikkamaksutaksan perusteista ja määrästä on päättänyt kaupungin tekninen lautakunta.

Apulaisoikeuskanslerin mielestä kumpikaan kaupungin esittämistä perusteista ei ole hyväksyttävä, vaan menettely on välitöntä syrjintää. Ratkaisunaan apulaisoikeuskansleri pyytää kaupunkia kiinnittämään asiassa huomiota perustuslain ja yhdenvertaisuuslain tulkintaan.

Kauppias pyysi myös kaupunkia palauttamaan säädösten vastaisesti perityt vuokrat. Tältä osin Puumalainen toteaa, ettei korvausasioiden käsittely kuulu oikeuskanslerin toimivaltaan, vaan pääsääntöisesti korvauksia on vaadittava alioikeudessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme