Mainos
Mainos

Apulaisoikeuskansleri: Uudistuksia sairaankuljetukseen

Apulaisoikeuskanslerin mukaan sairaankuljetuksiin liittyy useita vakavia ongelmia ja puutteita.

Apulaisoikeuskansleri Jaakko Jonkka esittää remonttia sairaankuljetus- ja ensihoitojärjestelmään.

Jonkan mukaan nykykäytäntö vaarantaa ihmisten perustuslaillisen yhdenvertaisuuden, ja järjestelmässä on muitakin vakavia ongelmia ja suoranaisia puutteita. Jonkka kehottaa sosiaali- ja terveysministeriötä ryhtymään pikaisiin toimiin lainsäädännön tarkistamiseksi.

Apulaisoikeuskanslerin mukaan yksi suurimmista ongelmista on valmiusaika, jonka kuluessa sairaankuljetusyksikön on hälytyksen saatuaan lähdettävä liikkeelle. Siitä ei ole olemassa yhtenäistä valtakunnallista käytäntöä eikä ohjeistusta, vaan asia on kuntien tekemien sopimusten varassa.

Sairaankuljetuksen järjestämisestä vastaavat kunnat. Tämän vuoksi kuntarajat voivat estää käyttämästä asiakasta lähinnä olevaa sairaankuljetusyksikköä.

Jonkka on pyytänyt sosiaali- ja terveysministeriötä ilmoittamaan korjaustoimistaan heinäkuun loppuun mennessä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot