Mainos
Mainos

Apurahoja jää jakamatta tiukkojen perusteiden takia

Säätiölain mukaan apurahojen jakoperusteita voidaan muuttaa, jos jakaminen ei vanhoin perustein onnistu.

Osa säätiöiden myöntämistä apurahoista jää myöntämättä jakoperusteiden tiukkuuden ja vanhentuneisuuden vuoksi. Toisaalta pätevien hakijoiden puuttumisen vuoksi jotkut apurahat joudutaan myöntämään tavallista heppoisemmin perustein.

Ongelma ei ole laaja, mutta esimerkiksi Suomen kulttuurirahaston noin 700 nimikkorahastosta noin prosentilla apurahat jäävät myöntämättä vuodesta toiseen. Rahaston yliasiamies Antti Arjavan mukaan useat näistä tapauksista useat johtuvat siitä, että apurahan saajan kotipaikka tai tutkimuksen kohde on määritelty poikkeuksellisen tarkasti.

Säätiölain mukaan apurahojen jakoperusteita voidaan muuttaa, jos apurahojen jakaminen olemassa olevin perustein ei onnistu tai on hankalaa. Uudet säännöt eivät kuitenkaan saa poiketa paljoa alkuperäisistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot