Mainos

ARA moittii Nuorisosäätiön toimintaa

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA on havainnut virheitä Nuorisosäätiön toiminnassa. ARAn mukaan Nuorisosäätiö ja sen omistamat kiinteistöyhtiöt eivät ole kaikilta osin riittävällä tarkkuudella noudattaneet arava- ja korkotukilainsäädännön säätiön toiminnalle asettamia vaatimuksia.

Puutteita ilmeni muun muassa eri rahoitusmuodoin rahoitettujen asuntojen tuottojen ja kulujen erillään pidon seurannassa ja vuokrissa tuleviin korjauksiin kerättyjen varojen käytössä.

ARAn yleishyödylliseksi yhteisöksi nimeämän Nuorisosäätiön vuosittain maksamiin kuluihin todettiin sisältyvän sellaisia kustannuksia, joiden perusteita ja kohtuullisuutta ei ARAn mielestä voi kaikilta osin pitää sosiaalista asuntojen vuokraustoimintaa harjoittavalle yhteisölle hyväksyttävänä.

ARAn mukaan poliittisen toiminnan tukeminen ei voi kuulua yleishyödylliseksi nimetyn sosiaalista asuntojen vuokraustoimintaa harjoittavan yhteisön toimintaan. Tämän estää jo arava- ja korkotukilainsäädäntö, jossa yleishyödylliseksi yhteisöksi nimetyn yhteisön toimiala määritellään suppeaksi ja rajatuksi.

Poliittisen tuen osalta tarkastuksessa ei tullut esiin mitään uutta jo julkisuudessa esitettyyn verrattuna: tukea on annettu osallistumalla seminaareihin ja ostamalla tauluja. Tarkastus osoitti, että poliittista tukea ei ole maksettu ARA-asuntojen asukkailta perityillä vuokrilla lukuun ottamatta kahden kiinteistöyhtiön yhtä tauluhankintaa ja yhtä seminaarimaksua, joiden merkitys on ollut vähäinen.

Nuorisosäätiö on antamassaan vastineessa lupautunut jatkossa toimimaan siten, että konsernin toiminta täyttää lain vaatimukset ja ARAn antamat ohjeet ja suositukset.

ARAn suorittama tarkastus ei kuitenkaan anna aihetta ryhtyä arava- ja korkotukilainsäädännön mahdollistamiin toimenpiteisiin.

(MTV3)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot