Mainos
Mainos

ARA: Tutkinta keskittyy kiinteistöyhtiöihin

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA tekee tarkastuksen vaalirahoitukseen sotkeutuneessa Nuorisosäätiössä. ARA selvittää, ovatko vuokralaiset maksaneet kustannuksia, jotka katsotaan poliittiseksi tueksi.

Kehittämispäällikkö Markku Virtanen ARA:sta muistuttaa, että kehittämiskeskus ei ole ihmisten vuokranantaja. Nuorisosäätiö ei myöskään ole saanut suoraan ARA:n tukea. Tuki on mennyt säätiön omistamille kiinteistöyhtiölle.

- Kiinteistöyhtiöt vuokraavat asunnot asukkaille. Nuorisosäätiö ei ole varsinaisesti saanut ARA:n tukea eikä vuokratuottoja. Asunnot eivät ole nuorisosäätiön omistuksessa, Virtanen muistuttaa.

- Säätiö voi ostaa tauluja ja seminaarilippuja, mutta jos ne on ja pysyy säätiön kustannuksina, niillä ei ole rasitettu ARA-asuntojen asukkaita.

Virtasen mukaan kehittämiskeskuksen tutkinta keskittyy Nuorisosäätiön omistamiin kiinteistöyhtiöihin.

Rahojen liukuminen vääriin kohteisiin on Virtasen mukaan mahdollista kuitenkin välikäsien kautta.

- Isännöintiyhtiö laskuttaa palveluista kiinteistöyhtiöitä. Kiinteistöyhtiöiden kulujen kautta määräytyy asukkaiden vuokrat. Tähän ARA keskittyy, Virtanen kiteyttää.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme