Mainos
Mainos

ARA: Tutkinta keskittyy kiinteistöyhtiöihin

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA tekee tarkastuksen vaalirahoitukseen sotkeutuneessa Nuorisosäätiössä. ARA selvittää, ovatko vuokralaiset maksaneet kustannuksia, jotka katsotaan poliittiseksi tueksi.

Kehittämispäällikkö Markku Virtanen ARA:sta muistuttaa, että kehittämiskeskus ei ole ihmisten vuokranantaja. Nuorisosäätiö ei myöskään ole saanut suoraan ARA:n tukea. Tuki on mennyt säätiön omistamille kiinteistöyhtiölle.

- Kiinteistöyhtiöt vuokraavat asunnot asukkaille. Nuorisosäätiö ei ole varsinaisesti saanut ARA:n tukea eikä vuokratuottoja. Asunnot eivät ole nuorisosäätiön omistuksessa, Virtanen muistuttaa.

- Säätiö voi ostaa tauluja ja seminaarilippuja, mutta jos ne on ja pysyy säätiön kustannuksina, niillä ei ole rasitettu ARA-asuntojen asukkaita.

Virtasen mukaan kehittämiskeskuksen tutkinta keskittyy Nuorisosäätiön omistamiin kiinteistöyhtiöihin.

Rahojen liukuminen vääriin kohteisiin on Virtasen mukaan mahdollista kuitenkin välikäsien kautta.

- Isännöintiyhtiö laskuttaa palveluista kiinteistöyhtiöitä. Kiinteistöyhtiöiden kulujen kautta määräytyy asukkaiden vuokrat. Tähän ARA keskittyy, Virtanen kiteyttää.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot