Mainos
Mainos

Arabiakeskuksen rakenteissa ei puutteita

Arabiakeskuksessa jouduttiin evakuoimaan kuun puolivälissä, kun keskuksen seinistä putoili liikuntasauman kohdalta laastin kappaleita.

Helsingin Arabiakeskuksessa tehdyissä kattorakenteiden ja seinien tutkimuksissa ei ole havaittu mitään poikkeavaa. Keskuksen seinistä putoili kesäkuun puolivälissä liikuntasauman kohdalta laastin kappaleita, ja rakennuksessa olleet kymmenet ihmiset evakuoitiin.

- Syynä laastin tippumiseen oli lämpölaajeneminen, kutistuminen tai joku muu liike. Myös naapuritontin rakennustyömaa saattaa aiheuttaa jonkin verran maan tärähtelyä. Laastin rapiseminen on saattanut olla kiinni hyvin pienistä asioista, sanoo tutkimuksissa mukana ollut Finnmap Consulting -toimiston apulaissektoripäällikkö Jaakko Yli-Säntti, joka on vastannut Arabiakeskuksen rakennussuunnittelusta.

Arabiakeskus rakennettiin vuonna 2002 vanhaan Arabian tehdasrakennukseen. Keskuksessa on muun muassa myymälöitä, museo, kirjasto, toimistotiloja sekä Taideteollisen korkeakoulun opetustiloja.

Yli-Säntti kertoo, että kaikki irtoamassa olleet ja irtoavan näköiset laastinpalat on nyt otettu pois.

- Seinässä oli niin sanottua valupursealuetta, joka on syntynyt valettaessa betonia. On ollut täysin ymmärrettävää luulla laastissa olevia jälkiä halkeamaksi, sillä ne ovat epämääräisiä. Nyt liikuntasauma on siistitty niin, ettei siitä enää tipu laastia, ja sauman alapinta on peitetty suojapellillä, Yli-Säntti kertoo.

Toimenpiteet olivat lähinnä kosmeettisia. Rakenteellisen kantavuuden kannalta ei ollut Yli-Säntin mukaan tarvetta tehdään mitään. Arabiakeskus on ollut koko ajan käytössä normaalisti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme