Mainos
Mainos

Arajärvi nousi HOK Elannon vaalien äänikuninkaaksi

Professori Pentti Arajärvi (sd.) on noussut osuuskauppa HOK-Elannon vaalien ääniharavaksi.

Presidentti Tarja Halosen puoliso sai 2631 ääntä ja peittosi siten seitsemällä äänellä kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäen (vas.).

HOK-Elannon edustajiston vaaleissa äänesti kaikkiaan 116 668 asiakasomistajaa, kun määrä edellisissä vaaleissa oli 136 689. Äänestysaktiivisuus laski 26,8 prosentista 21 prosenttiin.

Vaaleissa sitoutumattomien vaaliliitto voitti kaksi paikkaa ja kokoomuksen, kristillisdemokraattien ja RKP:n vaaliliitto yhden paikan.

Perussuomalaiset ja vasemmistoliitto voittivat kumpikin yhden paikan. Vihreät menettivät kaksi paikkaa sekä keskusta, sosiaalidemokraatit ja senioripuolue kukin yhden.

60-jäsenisen edustuston paikat jakautuvat niin, että kokoomus saa 17 paikkaa, SDP 17, vihreät 6, vasemmistoliitto 6, perussuomalaiset 4, keskusta 3, kristillisdemokraatit 2, RKP 2, sitoutumattomat 2 ja SKP yhden.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme