Mainos
Mainos

Arctic Sea -laiva yhä kadoksissa

Itämerellä mahdollisesti kaapatusta ja lopulta kadonneesta Arctic Sea -laivasta tehdään todennäköisesti etsintäkuulutus.

Laivan 1,3 miljoonan euron sahatavaralastin myyjä, suomalainen Rets Timber ottanee huomenna yhteyttä poliisiin ja kysyy, mitä tapauksessa tulee tehdä.

Rets Timberin toimitusjohtaja Kari Naumanen sanoo MTV3:lle, että vastaavaa lastin katoamista ei ole koskaan tapahtunut.

Venäjältä laivan etsintöihin osallistuvat ainakin turvallisuuspalvelu FSB ja maan laivasto.

Kaappauksen väitetään tapahtuneen heinäkuun 24. päivä. Viimeiset tutkahavainnot laivasta ovat 29. heinäkuuta Englannin kanaalissa.

Merenkulkulaitoksen turvallisuusjohtaja Tuomas Routa ei kuitenkaan epäile, että laiva olisi kadonnut. Aluksen uskotaan ilmoittautuneen varustamolleen säännöllisesti, vaikkei siitä ole saatu tietoa julkisuuteen.

- Meillä on kansainväliset määräykset, että aluksen on kerran vuorokaudessa raportoitava sijaintinsa varustamolle, joka vastaa operoinnista. Suomen viranomaisella ei ole periaatteessa oikeutta saada tietää aluksen sijainnista, jos alus ei ole Suomen lähettyvillä eikä Suomen lipun alla.

Lastina on kahdeksan metsäyhtiön, mm. Stora Enson ja UPM:n valmistamaa sahatavaraa.

Katso Merja Sundströmin juttu (Seitsemän uutiset 9.8.2009)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme