Mainos
Mainos

Arctic Sea: Suomalaistutkijat nokittelevat terrorismista

Poliisiammattikorkeakoulun erikoistutkija Kari Laitinen ei usko, että Arctic Sean katoamiseen liittyisi terrorismia. Hänen mukaansa tässä vaiheessa mikään ei viittaa terrorismiin:

- Terrorismin tavoitteena on mieluummin julkisuuteen kuin pois sieltä, Laitinen sanoo MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa.

Viime viikolla ohjelmassa vieraillut valtiotieteen tohtori, meriturvallisuusasiantuntija Timo Hellenberg toi esille, että asiaan saattaa liittyä uudenlaista terrorismia, jota ei ole aiemmin Itämerellä nähty. Hän viittaa tällä järjestäytyneen rikollisuuden ja terrorismin yhteistoimintaan.

- Timolla saattoi olla ongelmana, että siinä vaiheessa oli niukasti tietoa käytettävänä, Poliisiammattikorkeakoulun Laitinen miettii.

Hellenberg puolestaan haluaa painottaa, että hän puhui ohjelmassa uudesta terrorismista, jota on ryhdytty käyttämään muun muassa Yhdysvalloissa ja myös Euroopassa.

- Motiivit ovat muuttuneet poliittisista taloudelliseksi tai ympäristölliseksi. Kohteena ovat edelleen massat tai liikenneväylät ja tavoitteena vahingoittaa yleistä infrastruktuuria, Hellenberg kirjoittaa MTV:lle lähettämässään vastineessa.

Hellenbergin mukaan tärkeää on nyt miettiä, miksi näin kävi ja voiko se toistua, ei niinkään asian käsitteellinen määrittely.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme