Mainos
Mainos

Arduinin etsinnöissä tauko

Huono sää on keskeyttänyt naparetkeilijä Dominick Arduinin etsinnät.

Pohjoisnapaa tavoittelevan suomalais-ranskalaisen naparetkeilijän Dominick Arduinin etsintöjä on jouduttu lykkäämään huomiseen.

Helikopterit ovat valmiina nousemaan ilmaan näkyvyyden parannuttua, kertoo Arduinin huollosta vastaava Bernard Buigues. Kahden helikopterin oli määrä jatkaa eilen alkaneita etsintöjä jo tänään, mutta huonot sääolot ovat estäneet koptereiden nousun ilmaan. Buigesin mukaan säätiedot lupaavat huomiseksi selkenevää säätä.

Kahden helikopterin piti lähteä matkaan aamuyöllä Suomen aikaa. Lentoja yritetään uudestaan huomenna. Etsinnät kohdistetaan Frédéric Chamard-Boudetin löytöalueen läheisyyteen, ja siitä 30 meripeninkulmaa pohjoiseen 96. leveyspiiriä pitkin. Ranskalainen jäihin vajonnut Chamard-Boudet pelastettiin eilen, Arduinista ei sen sijaan saatu näköhavaintoa.

Yhteys Arduiniin katkesi perjantaina

Suomalaisranskalaiseen Arduiniin ei ole saatu yhteyttä viime perjantain jälkeen. 43-vuotias Arduin pyrkii ensimmäiseksi naiseksi maailmassa, joka valloittaa yksin maantieteellisen Pohjoisnavan.

Arduin päätti viime viikolla lähteä hiihtäen ja meloen ylittämään kymmenien kilometrien levyistä avovesialuetta. Kolme muuta retkikuntaa, yksinään matkaan lähteneet amerikkalainen ja englantilainen sekä tanskalainen pariskunta, valitsivat pienemmän riskin. Heidät lennätettiin sulan ylitse.

Arduinin lisäksi myöskään Frédéric Chamard-Boudet ei lähtenyt lennolle, sillä pohjoisnavan valloitus voidaan hyväksyä virallisesti vain, jos valloitus on alkanut mantereelta.

Arduin lähti avomeren ylitykseen lauantaina noin kello 05:00:een aamulla ja hän odotti tämän vaiheen kestävän kaksi vuorokautta. Yksi ongelma vaativan avovesialueen ylityksen aikana saattaa tulla juomaveden puutteesta, sillä alueella ei ole lunta, josta juomaveden voisi sulattaa. Tämän vuoksi Arduin joutui ottamaan mukaansa noin kymmenen kiloa puhdasta lunta.

43-vuotias Arduin on asunut viimeiset 15 vuotta Suomen Lapissa. Viime keväänä Arduinin ensimmäinen Pohjoisnavan valloitusyritys päättyi tapaturmaisesti varpaiden jäätymiseen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme