Mainos
Mainos

Areva vei Olkiluoto-kiistan välimiesoikeuteen

Areva-Siemens -konsortio on vienyt Olkiluodon ydinvoimalan viivästyskiistan kansainväliseen välimiesoikeuteen.

Teollisuuden Voiman mukaan kyseessä on Arevan jo aiemmin esittämä vaade, jonka TVO on tutkinut ja todennut aiheettomaksi. Nyt siihen vastataan uudelleen.

TVO ja Areva ovat jo pitkään kiistelleet siitä, kuka on vastuussa Olkiluodon kolmosreaktorin viivästymisestä ja siitä aiheutuneista kuluista. TVO on vaatinut laitostoimittajalta mittavia korvauksia viiveistä.

Arevan piti alun perin saada voimala valmiiksi vuonna 2009, mutta aikataulua on rukattu useaan otteeseen. Syksyllä TVO arvioi, että työt voivat venähtää vuoden 2012 puolelle.

TVO ei kerro tarkempia tietoja Arevan esittämistä vaatimuksista, koska välimiesmenettelyssä olevat asiat eivät ole julkisia. Areva on aiemmin syyttänyt TVO:ta muun muassa siitä, ettei hankkeen teknisiä asiakirjoja ole viety tarpeeksi nopeasti Säteilyturvakeskuksen hyväksyttäviksi.

TVO huomauttaa tiedotteessaan, että sillä on Areva-Siemensin kanssa kiinteähintainen avaimet käteen -sopimus Olkiluoto 3:n rakentamisesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot