Mainos
Mainos

Argentiina ja Suomi tyrmistyneitä ydinkokeista

Argentiina ja Suomi ovat tyrmistyneet ja pettyneet Pakistanin ja Intian ydinkokeista, toteavat ulkoministerit Guido di Tella ja Tarja Halonen tänään antamassaan yhteisessä lausunnossa. He kehottavat maita pidättymään uusista kokeista.

Kokeet ovat vastoin maailmanlaajuisia ponnisteluja ydinaseiden leviämisen estämiseksi ja ydinaseriisunnan hyväksi. Ne heikentävät alueen vakautta ja uhkaavat johtaa siellä kiihtyvään kilpavarusteluun, sanovat ulkoministerit di Tella ja Halonen. Argentiina ja Suomi, kuten kansainvälinen yhteisökin, korostavat ydinsulkusopimuksen ja kansainvälisen ydinkoekieltosopimuksen merkitystä.

Ulkoministerit vetoavat Intiaan ja Pakistaniin, jotta ne liittyisivät edellämainittuihin sopimuksiin. He toivovat myös, että maat aloittavat rauhanomaisen vuoropuhelun keskinäisten jännitystensä syiden poistamiseksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme