Mainos
Mainos

Ärhäkkä enterorokko riehuu koko Suomessa

Tavallista rajumpi enterorokko on syksyn aikana rantautunut Suomeen. Yleensä vain lapsiin tarttuva rokko on levinnyt nyt myös aikuisiin, kertoo Helsingin Sanomat.

Kansanterveyslaitoksen mukaan enterorokon ärhäkkämpää muotoa on esiintynyt lokakuusta lähtien joka puolella Suomea. Laboratorionjohtaja Merja Roivainen kertoo Helsingin Sanomissa, että tautia on aiheuttanut kaksi Suomessa aiemmin vierasta virusmuotoa. Rokkoon on sairastunut isoja päiväkoti- ja koululaisryhmiä.

Enterorokko aiheuttaa rakkulaista ihottumaa käsissä, suussa ja nielussa. Kuume, päänsärky ja vatsaoireet ovat myös taudille tyypillisiä. Nyt riehuva rokko on Roivaisen mukaan tuonut mukanaan uusia oireita, muun muassa kynsien irtoamista rokon jälkeen.

Tauti leviää helposti, ja sitä saattavat kantaa myös oireettomat ihmiset. Kansanterveyslaitos kehottaa huolehtimaan käsihygieniasta. Viruksen hoitoon ei tarvita lääkitystä, vaan tauti talttuu levolla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme