Mainos
Mainos

Arhinmäki: Aina mahdollista on, että joku jää pois

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki (vas.) uskoo, että hallitus syntyy perjantaihin mennessä, vaikka aina on mahdollista, että joku puolue jää pois.

– Kaikki lähtee siitä, että tehdään sellainen hallitusohjelma, johon kaikki puolueet voivat sitoutua. Emme lähtisi hallitusneuvotteluihin mukaan, jollemme uskoisi siihen, että voimme saada vaatimuksemme läpi.

Arhinmäki korostaa, että vasemmistoliiton tavoitteet ovat olleet koko ajan samat.

– Teemme niiden puolesta töitä oppositiossa tai hallituksessa. Jos saadaan sellainen hallitusohjelma, jossa nämä toteutuu, on paljon enemmän mahdollisuuksia kuin oppositiossa.

Arhimäen mukaan hallituksen muodostaminen kuuden puolueen kesken on tällä kertaa todennäköisempää, koska Suomi tarvitsee enemmistöhallituksen.

– Suuri vaalivoittaja perussuomalaiset ei halua hallitukseen mukaan muuttamaan suomalaista yhteiskuntaa. Silloin muiden voimien pitää tehdä töitä köyhyyttä vastaan ja tuloeroja kaventaakseen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme