Mainos
Mainos

Arhinmäki ei haasta Korhosta

Arhinmäkeä on yllytetty uudelleen puheenjohtajakisaan mm. puolueen nuorisojärjestön taholta.

Kansanedustaja Paavo Arhinmäki (vas.) ei haasta Martti Korhosta vasemmistoliiton puheenjohtajakisassa. Arhinmäki ilmoittaa pyrkivänsä puolueen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi.

Arhinmäkeä on yllytetty uudelleen puheenjohtajakisaan mm. puolueen nuorisojärjestön taholta. Hän sai vuosi sitten kolmanneksen puoluekokouksen äänistä, kun Korhonen valittiin Suvi-Anne Siimeksen äkkilähdön jälkeen puheenjohtajaksi.

Hän perustelee ratkaisuaan sillä, että haluaa vastavalittuna kansanedustajana hoitaa tehtävänsä mahdollisimman hyvin.

- En ole varma, miten voimani riittäisivät tässä vaiheessa sekä puheenjohtajuuden että kansanedustajan tehtävän hoitamiseen.

Arhinmäki sanoo haluavansa ajaa uudistuksia vasemmistoliittoon varapuheenjohtajan paikalta.

- Vaikka pahan vaalitappion jälkeen olisi hyvä käydä keskustelua puolueen linjasta myös puheenjohtajakilvan kautta, voi puoluetta uudistaa muutenkin kuin vaihtamalla puheenjohtajaa, Arhinmäki sanoo.

Arhinmäki huomauttaa samalla, että aikaa on. Vasemmistoliiton seuraavan puoluekokouksen aikoihin hän on vasta 33-vuotias.

Arhinmäki sanoo haluavansa, että vasemmistoliitto suhtautuu vaalitappioonsa vakavasti. Puoluetta pitää Arhinmäen mielestä kehittää politiikaltaan ja toimintatavoiltaan modernimmaksi ja uudistavammaksi puolueeksi.

- Vasemmistoliiton on suunnattava toimintaansa vahvemmin kansalaisjärjestöjen ja -yhteiskunnan suuntaan. Uudet poliittiset avaukset ja ideat eivät niinkään nouse eduskunnan tai puolueiden sisältä vaan kansalaisyhteiskunnasta. Meidän pitää olla uusien liikkeiden äänitorvi.

Hän peräsi myös yhteistyötä SDP:n kanssa esimerkiksi työelämäkysymyksissä.

- Samaan aikaan on uskallettava erottautua esimerkiksi perusturvaan, ympäristöön ja ilmastoon sekä energiapolitiikkaan liittyvissä teemoissa, Arhinmäki katsoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot