Mainos

Arhinmäki ei hyväksy alvien yhdenmukaistamista

Vasemmistoliitto vastustaa valtiovarainministeriön mallia, jossa arvonlisäverot yhdenmukaistettaisiin. Ministeriön mallissa muun muassa ruoka, lääkkeet ja matkaliput kallistuisivat.

Kaksipäiväisen puoluekokouksen Tampereella avannut puheenjohtaja Paavo Arhinmäki (vas) on asiassa ehdoton.

– Me olemme mukana vain sellaisessa hallituksessa, joka muuttaa verotusta progressiivisemmaksi. Tämä pätee jatkossakin - me emme tule missään tapauksessa hyväksymään VM:n veromallia.

Arhimäki ei ole tyytyväinen hallituksen osinkoverouudistukseen ja tarkempiin yksityiskohtiin on palattava budjettiriihessä.

– Hallitus on lyönyt lukkoon osinkoverotuksen kiristyksen suuruusluokan, mutta hiomista vielä tarvitaan. Mahdolliset porsaanreiät pitää tukkia ja laajamittainen veronkierto on laitettava kuriin, Arhinmäki vaatii.

Kreikan kansa saa sympatiaa

Puheessaan Arhinmäki otti kantaa myös kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n moitteisiin, joiden mukaan Kreikan tukipaketeissa on tehty vakavia virheitä. Arhinmäen mukaan vasemmistoa lukuun ottamatta Suomessa ei olla oltu juurikaan huolestuneita tukipakettien vaikutuksista kriisimaiden kansalaisiin.

– Jossain puolueissa on suorastaan pilkattu köyhää kansaa, joka kärsii poliitikkojen vääristä päätöksistä ja pankkiirien ahneudesta. Nationalistisesti on puhuttu vain Suomesta aivan kuin olisimme irrallaan muusta Euroopasta ja maailmasta.

– Nyt myös julkisuudessa on alettu myöntää, että kriisiin käytetyt lääkkeet ovat olleet vääriä. Viimeisimpänä jo IMF on tullut katumapäälle.

Kritiikkiä perussuomalaisille

Puoluekokouspuheessaan Arhinmäki keskittyi nostamaan esiin vasemmistoliiton saavutuksia hallituksessa. Kovin kritiikki kohdistui oppositiopuolue perussuomalaisiin, ei hallituskumppaneihin.

Arhinmäki arvosteli kovasanaisesti perussuomalaisten tapaa esiintyä työväenpuolueena.

– Perussuomalaisten malli nuorisotakuusta on pakkotyö. Kolme neljästä heidän kansanedustajistaan on allekirjoittanut aloitteen, jossa nuoret tekisivät töitä yrityksissä kokonaan ilman palkkaa.

– Perussuomalaisten kansanedustajat ovat vaatineet lakko-oikeuden rajoittamista, irtisanomissuojan heikentämistä ja vastustaneet vuosilomalain parantamista.

– Julkisuudessa työläisten asian ajaminen on esitetty jonkinlaisena mieskysymyksenä. Tälläistä ajattelua vasemmisto ei hyväksy.

Iltapäivällä puolue valitsee Arhinmäen jatkokaudelle ilman vastaehdokasta. Tiukin kisa käydään puoluesihteerin paikasta. Varapuheenjohtajien paikkaa tavoittelee viisi ehdokasta.

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot