Mainos
Mainos

Arhinmäki: En ole lipposlainen euron puolustaja

Huomenta Suomen presidenttitenttien viimeisenä tentattavana on tänään vasemmistoliiton ehdokas Paavo Arhinmäki. Arhinmäki toivoo, että tammikuussa, presidenttikampanjoiden todella pyörähtäessä käyntiin, keskityttäisiin pääasiassa Suomen tulevaisuuden miettimiseen.

– Voidaan toki vähän veitsiä kalistella erilaisista historian päätöksistä, mutta nyt valitaan tulevaisuuden johtajaa. Presidenttikausi on pitkä, kuuden vuoden aikana pitäisi löytää esimerkiksi uusia lääkkeitä eurokriisiin.

Arhinmäki puolustaa euroa, mutta kiistää olevansa ”lipposlainen vahva euromies”. Hänen mielestään on ensiarvoisen tärkeää, ettei euroalue romahda hallitsemattomasti.

– Valuutan nimellä ei ole väliä, mutta jos siirryttäisiin markkaan ja euroalue päästettäisiin romahtamaan, tulisi Eurooppaan ja Suomeen jopa 90-luvun alkua pahempi lama.

Arhinmäki aikoo aloittaa ehdokaskampanjansa tammikuussa. Hänellä on aikomuksena kiertää ainakin 40 paikkakuntaa, sillä kampanjoiminen on nyt syksyllä jäänyt vähemmälle ministerintöiden takia.

(MTV3)

Katso vasemmistoliiton presidenttiehdokkaan Paavo Arhinmäen haastattelu: (Huomenta Suomi 21.12.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme