Mainos
Mainos

Arhinmäki: Jos menemme hallitukseen, menemme sinne omia asioita ajamaan

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen jatkaa hallitustunnusteluja tapaamalla aamulla vihreiden ja vasemmistoliiton johtoa.

Vasemmistoliitto on halukas hallitukseen, vaikka se suhtautuukin kriittisesti Portugalin tukipakettiin samoin kuin keskeisiin verotuskysymyksiin.

– Voi olla, että meidän linjoista on löydettävissä yhteistäkin ja me lähdemme hallituskeskusteluun ihan tosissamme, tavallisen palkansaajan, pienetuloisten, eläkeläisten ja työttömien asemaa parantamaan, Arhinmäki tiivistää aamun Huomenta Suomessa.

Arhinmäki kuitenkin painottaa, ettei Vasemmistoliitolla ole mikään erityinen hinku hallitukseen.

– Jokaisen puolueen, joka haluaa muuttaa yhteiskuntaa, on oltava valmis yrittämään edistää omia asioitansa ja hallituksessa se on aina helpompaa kuin oppositiossa. Mutta oppositiossakin on omat mahdollisuutensa, hän muotoilee.

"Demareiden apupojaksi emme ryhdy"

Vasemmistoliiton hallituskeskusteluihin kutsui SDP. Arhinmäki pitää positiivisena sitä, että heidän politiikkansa kiinnostaa.

- Emme me kenenkään apupojiksi hallitukseen ole menossa vaan tekemään itsellistä politiikkaa. Tilanne on helppo, sillä nostimme jo kuukausi ennen vaaleja esiin omat kynnyskysymyksemme hallitukseen menolle. Ne ovat perusturva, verotus, palvelut, ja pätkä- ja vuokratyöntekijöiden asema.

Talouden tasapainottamiseksi Arhinmäki kiristäisi veroja.

– Me emme ole valmiita rajuihin leikkauslistoihin, esimerkiksi leikkaamaan perusturvaa tai palveluja. Oikeudenmukaisella verotuksella ja lisää verotuloja keräämällä me voimme huolehtia siitä, että talous on tasapainossa ja pystymme parantamaan perusturvaa. Siinä työllisyys on ihan avainasemassa, eli että kaikille löytyy työtä.

Jos jostain tarvitsee pihistää, Vasemmistoliitto tarjoaa ratkaisuksi esimerkiksi puolustusvoimien asehankinnat.

(MTV3)

Katso vasemmistoliiton puheenjohtajan Paavo Arhinmäen haastattelu: (Huomenta Suomi 18.5.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme