Mainos
Mainos

Arhinmäki koulutuksen leikkauksista: "Suomi ampuu itseään jalkaan"

Oppositiopuolueet RKP, vihreät, SDP ja vasemmistoliitto aikovat jättää välikysymyksen hallituksen suunnittelemista koulutussäästöistä.

Jo aiemmin SDP:n kansanedustaja, entinen opetusministeri Krista Kiuru syytti kokoomusministereitä suomalaisen sivistyksen tuhoamisesta.

MTV Uutiset haastatteli opposition kansanedustajia aiheen tiimoilta ennen kuin tieto välikysymyksestä tuli julki.

Vihreiden Pekka Haavisto sanoi ymmärtävänsä Kiurun huolten.

-Uskon että Kiuru pelkää luokkayhteiskunnan paluuta ja sitä, että vähävaraisimmat eivät hakeudu opintoihin näiden muutosten jälkeen, Haavisto toteaa.

RKP:n Carl Haglund toteaa, että Kiurun käyttämä "tuhoaminen" on melko vahva sana, mutta tilanne on järkyttävä.

-Käytännössä kaikissa yliopistoissa on YT-neuvottelut päällä ja irtisanotaan varmasti kaiken kaikkiaan tuhansia ihmisiä. Onhan tämä hallituksen koulutuspolitiikka hyvin järkyttävää monin tavoin, Haglund kritisoi.

Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki toteaa, että Suomi ampuu koulutusleikkauksilla itseään jalkaan.

-Olin paikalla puolueen puheenjohtajana, kun jokainen puolue lupasi ja sanoi että koulutuksesta on leikattu jo liikaa - ensi kaudella emme leikkaa. Ja siitä huolimatta koulutus on isoin leikkauskohde, toteaa Arhinmäki. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme