Mainos
Mainos

Arhinmäki: MM-kisojen lippuhintoja laskettava ensi vuonna

Jääkiekon MM-kisojen lipunhintoja on ensi vuonna laskettava, katsoo kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki (vas.).

Arhinmäen mukaan Jääkiekkoliitto on sahannut omaa oksaansa. Ministerin mielestä lippujen hinnat tämänvuotisiin kisoihin ovat olleet "älyttömiä".

Hän muistuttaa kuitenkin, että valtion mahdollisuudet puuttua asiaan ovat rajalliset, koska se ei ole tukenut MM-kisojen järjestämistä sentilläkään.

– Me emme suoraan pysty vaikuttamaan tämmöiseen asiaan, paitsi tietysti mielipiteiden kautta, Arhinmäki sanoo.

Lippualennukset myönteinen reaktio

Jääkiekon MM-kisoissa Suomen peleistä on pyydetty vähintään 155 euroa lipulta. Arhinmäki muistuttaa, että maailman suurimpiin yksittäisiin urheilutapahtumiin kuuluvan jalkapallon Mestarien liigan finaaliin pääsee halvimmillaan 70 eurolla. Jalkapallon EM-kisojen alkulohkon otteluissa kalleimmat liput maksavat 120 euroa.

– Se antaa kuvan, minkälaiset nämä lipunhinnat ovat Suomessa tällä hetkellä.

Arhinmäki sanoo MTV3:n Uutisille, ettei halua lähteä arvioimaan sopivaa lippuhintaa jääkiekon MM-kisoihin, mutta sanoo mainitsemiensa lippujen hintojen olevan hyviä vertailukohteita.

– Jos nyt MM-kisoihin alimmat lipun hinnat ovat 40 euroa ottelua kohti, ehkä se alkaa jo olla aika kohdallaan, hän toteaa.

Arhinmäen mielestä on kuitenkin myönteistä, että halvempia lippuja tuli kohun noustua lopulta myyntiin.

– Jääkiekkoliitto ja Kalervo Kummolahan sulkivat pitkään korvansa täysin tältä kritiikiltä, jota minäkin yritin esittää, mutta hyvä että he ovat nyt vähän reagoineet siihen.

– Seuraavissa kisoissa liiton kannattaa miettiä uudelleen hinnoittelua, ministeri sanoo MTV3 Uutisille.

Kritiikkiä pitää sietää

Kisajärjestäjille mieltään osoittaneiden katsojien banderollien takavarikoinnista "paloturvallisuussyistä" ministerillä on oma käsityksensä.

– Minulla on kohtuullinen määrä kokemusta niin jääkiekosta, jalkapallosta kuin monista muistakin lajeista, ja itsellänikin sen kokoisia lakanoita, jotka nyt ovat "paloturvallisuusriski".

Arhinmäen mukaan liikkeellä oltiin selvästi huumorin keinoin, ei rienaavin ja loukkaavin tekstein. Kritiikkiin on katsojilla oikeus, ja sitä pitää olla valmis ottamaan vastaan.

Ministeri muistuttaa, että lauantaina Englannin FA-cupin finaalissa heiluteltiin selvästi poliittisempia, entiseen pääministeriin Margaret Thatcheriin ja Hillsborough-stadionin tragediaan kohdistuvia banderolleja, eikä niitä kukaan poistanut.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme