Mainos
Mainos

Arhinmäki repesi nauruun Sotshin sammumisesta tentattaessa

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki epäilee, että hänen railakas illanviettonsa Sotshin olympialaisissa ei pääse unohtumaan vielä pitkään aikaan.

Jääkiekkomaajoukkueen kanssa juhlineen Arhinmäen kerrottiin sammuneen pöytään, josta hänet oli talutettu nukkumaan.

Arhinmäki myöntää, ettei hänen käyttäymisensä ollut ministerille sopivaa.

– Ei ole suotavaa, vaikka onkin yksityinen tilaisuus, että ministeri väsähtää, Arhinmäki toteaa MTV Uutisten Kaksintaistelussa.

Arhinmäki ei kuitenkaan näe, että hän olisi aiheuttanut tilanteessa turvallisuus- tai vakoiluriskiä. Itseasiassa kysymys aiheesta huvittaa Arhimäkeä niin, että tämä purskahtaa pienoiseen nauruun.

– Nyt en ihan ymmärtänyt, miten Suomen turvallisuus liittyy siihen, jos on jääkiekkomaajoukkueen kanssa juhlimassa.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistön mukaan tapausta käsiteltiin riittävästi hallituksen sisällä, eikä asiasta jäänyt jossiteltavaa. 

– Arhinmäki varsin avoimesti kertoi, mitä oli tapahtunut ja julkisuudessa käsiteltiin asiaa. Ei ole mitään olennaista, mitä siitä asiasta ei tiedettäisi.

Niinistön mukaan tapaus ei myöskään ollut verrattavissa siihen, että Vihreiden Heidi Hautala joutui jättämään paikkansa jäänmurtajakohun vuoksi.

– Tapahtuma oli valitettava, mutta yksityisluonteinen. Poliitikkojen pitää aina kuitenkin miettiä sitä, minkä viestin antaa.

Arhinmäki tunnustaakin tämän oppineensa.

– Veikkaan, että tämä ei jää tähän. Luulen, että tämä tullaan muistamaan vielä pitkään.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme