Mainos
Mainos

Arhinmäki: Suomen on kaadettava Portugalin tukipaketti

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki vaatii, että Suomi kaataa Portugalin tukipaketin. Portugalin hallitus jätti eilen EU:n komissiolle virallisen pyynnön talousavusta. Avustusohjelman suuruudesta on pyrkimys päättää pikaisesti.

Arhinmäki arvostelee eurooppalaista vakausmekanismia pankkien ehdoilla toimivaksi rahastusautomaatiksi. Eurooppalaiset suurpankit ovat hänen mukaansa jo nyt tehneet satoja miljardeja kriisimailta perityillä ylisuurilla koroilla.

Pääministeri Mari Kiviniemeä (kesk.) ja valtionvarainministeri Jyrki Kataista (kok.) Arhinmäki syyttää ylimielisyydestä.

- Kiviniemen ja Kataisen ylimielisyys on pöyristyttävää, kun he jo ennen vaaleja ilmoittavat, että hallitukseen pääsee vain hyväksymällä vakausjärjestelmäksi kutsutun pankkituen. Demokratiaan kuuluu, että kansa voi vaaleissa valita toisin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme