Mainos
Mainos

Arhinmäki syyttää elinkeinoelämää kohtuuttomista vaatimuksista

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki syyttää elinkeinoelämää ahneeksi vaatimustensa kanssa. Vientiteollisuuden etujärjestöt vaativat eilen, että väylämaksut ja windfall-vero poistetaan sekä innovaatiotoimintaa tuetaan hallituksen budjettiriihessä.

Arhinmäki muistuttaa, että elinkeinoelämä sai ison kädenojennuksen jo keväällä yhteisöveron alennuksen muodossa. Hänen mukaansa elinkeinoelämän vaateet ovat kohtuuttomia.

– Yksi osapuoli tuntuu vaativan kaikkea, Arhinmäki ryöpytti puheessaan.

Eduskuntaryhmän kesäkokoukseen Poriin kokoontunut vasemmistoliitto haluaa harmaan talouden torjumisen yhdeksi rakenneuudistukseksi. Eduskuntaryhmän puheenjohtajan Annika Lapintien mukaan tämä toisi valtiolle tuloja ja torjuisi yritysten välistä epäreilua kilpailua.

– Ymmärrämme, että osa hallituspuolueista haluaa välttää lisävelvoitteiden asettamista yrityksille, mutta meidän mielestämme tässä ei ole kyse liiasta byrokratiasta, vaan merkittävästä uudistuksesta, Lapintie sanoi puheessaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme