Mainos
Mainos

Arhinmäki: Tietyt perussuomalaisryhmät lietsovat vihapuheita

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäen mielestä perussuomalaiset ovat osasyyllisiä siihen, että politiikassa kuulee enemmän vihapuhetta kuin ennen.

- Politiikassa vihapuhe on lisääntynyt ja se johtuu varmasti perussuomalaisten tietyistä ryhmistä, jotka luovat tällaista. Kolme suurta puoluetta (sdp, kesk.,kok.) ovat myös lähteneet myötäilemään sitä, Arhinmäki syyttää.

Arhinmäen mukaan maahanmuuttokeskustelut käyvät vaalikentillä edelleen kuumana. Vihapuheiden lisääntyminen on näkynyt vaalikampanjoiden aikana myös tekoina.

- Vaikka viihdynkin barrikadien toisellakin puolella, ainakin enemmän kuin esimerkiksi Jyrki Katainen tai Mari Kiviniemi, niin siltä osin minäkin olen konservatiivi, etteivät 'tuunaukset' kuulu vaalijulisteeseen", Arhinmäki sanoo.

Viikon sisällä esimerkiksi ympäri Helsinkiä useita keskustan vaalijulisteita on sabotoitu rankalla kädellä. Muitakin vihanpuuskia on tullut julki, sillä tiistaina Jyväskylässä vihreiden vaalikahvilasta rikottiin ikkunat ja viikonloppuna kokoomuksen vaalitilaisuutta häiriköitiin väkivaltaisesti.

"Kataisella leikkauslistat povitaskussa"

MTV3:n puheenjohtajatentin toimittajat Eeva Lehtimäki ja Matti Maunu jaksoivat haastaa Arhinmäkeä vasemmistoliiton kovista veronkorotusehdotuksista. Arhinmäki malttoi pitää pintansa ja toivoi suurituloisten veronkorotuksien lisäksi veromyönnytyksiä pienituloisille.

- On ihan kohtuullista, että suurituloiset maksavat enemmän.

Valtionvarainministeriön kestävyysvajelaskelmia vasemmistoliiton puheenjohtaja ei aio vieläkään sulattaa.

- Valtiovarainministeriö on perinteisesti lyönyt ennen vaaleja kovat madonluvut, Arhinmäki heittää.

- Onko kyseessä joku Kaitaisen salajuoni, kysyy Lehtimäki.

- Kataisella on povitaskussaan leikkauslistat, joita hän ei näissä keskusteluissa ole toistaiseksi suostunut tuomaan esiin, Arhinmäki vastaa.

Torstain viimeisessä MTV3:n puheenjohtajatentissä on vieraana keskustan Mari Kiviniemi.

Tämän ja viime viikon aikana kaikkien kahdeksan eduskuntapuolueen puheenjohtajat ovat käyneet toimittajien Eeva Lehtimäen ja Matti Maunun tentattavina. Jäljellä on vielä viimeinen tentti:

14.4. Mari Kiviniemi (kesk)

(MTV3)

Katso Mari Karppisen juttu:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme