Mainos
Mainos

Arhinmäki toivoo Putinilta muutostahtoa

Vasemmistoliiton presidenttiehdokas Paavo Arhinmäki toivoo muutosta Venäjän demokratiaan. Arhinmäen mielestä Venäjän vaalit osoittivat, että kansa on tyytymätön politiikkaan, muun muassa kasvaneisiin tuloeroihin.

– Toivon, että Vladimir Putin ottaa viestin vastaan ja alkaa muuttaa venäläistä yhteiskuntaa.

Viime keväänä arabimaissa kansa nousi barrikadeille vaalien alla. Arhinmäki ei usko, että sama olisi edessä itänaapurissamme.

– Pekka Haavisto sanoi hyvin, että arabikevät tapahtui Venäjän osalta jo silloin, kun Neuvostoliitto hajosi. Toisaalta, Venäjä ei myöskään ole samanlainen diktatuuri kuin Libya oli, Arhinmäki sanoi MTV3:n Huomenta Suomen presidenttitentissä.

Ulkopolitiikassa Arhinmäki haluaisi Suomen pysyttelevän Naton ulkopuolella ja olevan vahva maa sekä siviilikriisinhallinnassa että rauhaturvaamisessa. Hänen mielestään Suomea ei uhkaa tulevaisuudessa niinkään mikään sotilaallinen haaste, vaan esimerkiksi luonnonkatastrofit tai öljykatastrofit Itämerellä.

(MTV3)

Katso vasemmistoliiton presidenttiehdokkaan Paavo Arhinmäen haastattelu: (Huomenta Suomi 21.12.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme