Mainos
Mainos

Arhinmäki: Työtehtävien pitäisi näkyä eläkkeessä

Mekaaninen eläkeiän nosto ei ole vasemmistoliiton mieleen. Katse pitäisi ennemmin kääntää työhyvinvoinnin parantamiseen.

– Pelkällä mekaanisella eläkeiän nostamisella 65 vuoteen ei saada jäämään työelämään niitä, jotka jäävät eläkkeelle 60-vuotiaana, sanoi vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki hallitusryhmänsä kokouksessa Jyväskylässä.

Arhinmäen mukaan liian moni joutuu jäämään jo nuorena työkyvyttömyyseläkkeelle. Työhyvinvointia tulisi hänestä parantaa pehmeillä keinoilla. Esimerkiksi työelämään palaamista työkyvyttömyyden jälkeen pitäisi helpottaa.

Arhinmäen mukaan keskeistä on se, että työelämässä jaksetaan ja viihdytään.

– Kun puhutaan eläkeiästä, pitää huomata se, että on olemassa hyvin erilaisia työuria ja työpaikkoja. Erilaista työtä tekeviä ihmisiä ei voi laittaa samaan muotiin. Raskaisiin, fyysisiin töihin esimerkiksi rakennuksille mennään monesti jo alle 20-vuotiaana, jolloin 60-vuotiaana työvuosia on jo yli 40. Silloin voivat tulla jo ihan fyysiset rajat vastaan.

Arhinmäen mukaan työuran pituuden ja työtehtävien pitäisi näkyä eläkkeessä.

(MTV3–STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme