Mainos
Mainos

Arhinmäki: Työttömälle nuorelle työpaikka kolmessa kuukaudessa valmistumisesta

Vasemmistoliiton puheenjohtaja kansanedustaja Paavo Arhinmäki vaatii nuorille työllistymis- ja koulutustakuuta. Jokaiselle korkea- ja ammattikoulutuksen hankkineelle työttömälle nuorelle pitää hänen mielestään taata työpaikka ja palkka kolmen kuukauden kuluessa valmistumisesta.

– Työpaikkaa kaipaavista nuorista työttömänä on jo joka neljäs. Jo kolmen kuukauden työttömyys nuorella merkitsee jyrkästi kasvavaa riskiä syrjäytyä työelämästä pysyvästi, Arhinmäki sanoi ryhmäpuheessaan lisätalousarvion lähetekeskustelussa.

Arhinmäki otti jälleen esille vasemmistoliiton vaatimuksen oppivelvollisuusiän nostamisesta 18 ikävuoteen.

– Yhä edelleen noin viidennes nuorisoasteen koulutusvaiheen ohittaneista on ilman ammattitutkintoa. Se on aivan liian paljon.

Arhinmäki kohdentaisi työllisyysmäärärahoja nuorten koulutusurien pidentämiseen ja työllistämisen tukemiseen.

– Tulevaisuuden työpaikat syntyvät panostamalla uusiutuvien energiamuotojen kehittämiseen, rakentamalla biopolttoainelaitoksia paperitehtaiden rinnalle ja olemalla edelläkävijä tuulivoimateknologiassa. Työpaikat syntyvät palvelualoille, joissa rakennetaan kestävää taloudellista kasvua.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä ei hyväksy arvonlisäveron korottamista. Välillistä veroa maksavat enemmän ne, joiden tulot pakosta menevät päivittäiseen elämiseen, mutta siltä välttyvät ne, joiden tuloista riittää sijoituksiin, Arhinmäki sanoi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot