Mainos
Mainos

Ari Korhonen: Ay-tuen on jatkuttava

Sdp:n puoluesihteeri Ari Korhonen kertoo ammattiliittojen suuren tuen puolueelle juontuvan noin 40 vuoden takaiseen aikaan.

- Nämä ovat olleet pysyvää toimintatukea Sdp:lle. Sdp on työväen puolue, jota sitten ammatillinen työväenliike on tällä tavoin tukenut.

Korhosen mukaan työväenliikkeen tuet ovat menneet niin sanottuun yleiseen toiminta-avustukseen, jonka kohteena on ammattiyhdistysliikkeeseen suuntautuva toiminta. Vaalityöhön tukea ei ole käytetty.

Kaikki tuet samalle viivalle

Puoluesihteeri Korhonen ei näe epäkohtaa siinä, että verovapaita ay-liikkeiden jäsenmaksuja tilitetään pääasiassa kahden vasemmistopuolueen taskuun.

- Kyllä näin pitää voida jatkaa! Mielestäni vapaiden kansalaisliikkeiden tukea toisille vapaille kansalaisliikkeille ei pitäisi mennä sotkemaan kielloilla, Korhonen linjaa.

Korhonen muistuttaa, että myös MTK:n ja yrittäjäjärjestöjen puolella maksut ovat verovähennyskelpoisia. Samoin suuri osa yritysten puolueille tekemistä lahjoituksista on verovähennysoikeuden piiriin kuuluvaa liiketoiminnan kulua.

- Kaikkia näitä tulisi tarkastella samalla viivalla, Korhonen tahtoo.

Katso Eeva Lehtimäen juttu (Kymmenen uutiset 13.8.2009)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot