Mainos
Mainos

Ari Korhonen: Ay-tuen on jatkuttava

Sdp:n puoluesihteeri Ari Korhonen kertoo ammattiliittojen suuren tuen puolueelle juontuvan noin 40 vuoden takaiseen aikaan.

- Nämä ovat olleet pysyvää toimintatukea Sdp:lle. Sdp on työväen puolue, jota sitten ammatillinen työväenliike on tällä tavoin tukenut.

Korhosen mukaan työväenliikkeen tuet ovat menneet niin sanottuun yleiseen toiminta-avustukseen, jonka kohteena on ammattiyhdistysliikkeeseen suuntautuva toiminta. Vaalityöhön tukea ei ole käytetty.

Kaikki tuet samalle viivalle

Puoluesihteeri Korhonen ei näe epäkohtaa siinä, että verovapaita ay-liikkeiden jäsenmaksuja tilitetään pääasiassa kahden vasemmistopuolueen taskuun.

- Kyllä näin pitää voida jatkaa! Mielestäni vapaiden kansalaisliikkeiden tukea toisille vapaille kansalaisliikkeille ei pitäisi mennä sotkemaan kielloilla, Korhonen linjaa.

Korhonen muistuttaa, että myös MTK:n ja yrittäjäjärjestöjen puolella maksut ovat verovähennyskelpoisia. Samoin suuri osa yritysten puolueille tekemistä lahjoituksista on verovähennysoikeuden piiriin kuuluvaa liiketoiminnan kulua.

- Kaikkia näitä tulisi tarkastella samalla viivalla, Korhonen tahtoo.

Katso Eeva Lehtimäen juttu (Kymmenen uutiset 13.8.2009)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme