Mainos
Mainos

Ari Väntänen: Michael Monroe

Arvio: Toni van der San

(LIKE)

Ari Väntäsen, Michael Monroen ja Andy McCoyn yhteistyönä syntynyt kattava historiikki yhden maamme kovimmista rockbändeistä koskaan, Hanoi Rocksin syntyyn ja alkuperäiseen loppuun ilmestyi pari vuotta sitten. Kaksi ensin mainittua yhdistivät voimansa ja kokosivat nippuun Hanoin näyttävän vokalistin omat muistelmat, joista ei niistäkään vauhtia puutu.

Monroe-kirjassa tekijät jättävät ymmärrettävästi vähemmälle huomiolle energisen vokalistin lapsuusvuodet ja ajan Hanoi Rocksissa. Monet tapahtumat, joille Hanoi-kirjassa annettiin paljon tilaa, kuitataan tällä kertaa muutamalla lauseella. Tilanteen ymmärtää hyvin, kun ajattelee, että Hanoi-kirja oli paljon lyhyemmän aikavälin käsittävä historiikki, jonka loppumisajan jälkeen Monroen elämää pitää kerrata kuitenkin 25 lisävuoden osalta. Erilainen käsittely ei myöskään haittaa, jos on – kuten allekirjoittanut – juuri lukenut toista vuotta hyllyssä sopivaa lukuhetkeä odottaneen edeltävän teoksen alta pois. Monessa tilanteessa tämän kirjan sitaatit ovat joko laajemmat tai muilta henkilöiltä, kuin Hanoi-kirjassa.

Monroen sooloura ja 2000-luvulla uudelleen syntynyt Hanoi Rocks puidaan läpi näille kirjoille tutulla pieteetillä ja kylkeen on saatu mukava paketti harvinaista kuvamateriaalia, joista useimmat ovat Monroen omasta albumista.

Monroe käy avoimesti läpi elämänsä huiput ja pohjakosketukset ja juttuja höystetään asianosaisten kommenteilla. Harmi vaan, että yhden tärkeän osallisen kommentteja ei kirjaan saatu: vuonna 2001 kuollut vaimo Jude Wilder, jolta olisi varmasti irronnut monta lisäinfoa antavaa kommenttia miehensä elämään ja uraan liittyen. Myös Andy McCoyn kommentit loistavat poissaolollaan. Uutta Hanoita kertaavat Monroen lisäksi mm. manageri Jone Nikula ja rytmiryhmä Timpa Laine (basso) ja Lacu (rummut).

Monroen läpikäymät ystävien ja rakkaiden kuolemat ja bändiongelmat ovat juuri ottamaisillaan otteen lukijasta, kunnes Monroe alkaa teroittamaan elämänfilosofiaansa ja saa lukijan fiiliksen kääntymään positiiviseksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme