Mainos
Mainos

Arjen ekoteot menettäneet kannatustaan

Suomalaisten halukkuus tehdä itse jotain ilmastonmuutoksen torjumiseksi on vähentynyt viime vuodesta.

Helsingin Sanomien TNS Gallupilla teettämän kyselyn mukaan haluttomampia ollaan etenkin tinkimään lentämisestä tai siirtymään joukkoliikenteeseen.

Valmius arjen ekotekoihin on vähentynyt lähes kaikilla osa-alueilla. Kiinnostus kierrättämiseen, omasta kulutuksesta tinkimiseen, energiaa säästävien tuotteiden ostamiseen tai yksityisautoilun vähentämiseen kiinnostaa 1-3 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuosi sitten.

Nämä muutokset tosin mahtuvat virhemarginaaliin.

Halukkuus vähentää lentämistä on vähentynyt 7 prosenttiyksikköä ja valmius siirtyä joukkoliikenteen käyttäjäksi 6 prosenttiyksikköä. Joukkoliikenteeseen voisi siirtyä 76 prosenttia vastaajista, ja lentomatkustamista vähentäisi 56 prosenttia.

Kaikkein haluttomimpia suomalaiset ovat maksamaan energiastaan tuntuvasti enemmän. Tähän suostuisi vain alle joka neljäs vastaaja.

Tutkimukseen haastateltiin huhtikuun alussa yli tuhatta 15 vuotta täyttänyttä suomalaista. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot