Mainos
Mainos

Arkeologisia kaivauksia kesällä 40 kunnassa

Museovirasto kunnostaa tänä kesänä pariasataa muinaisjäännöskohdetta eteläisessä ja läntisessä Suomessa. Kunnostuksesta vastaavat pääosin työllistämisvaroin palkatut työntekijät, ja lisäksi eräissä kohteissa alueiden siistimisestä huolehtivat myös laiduneläimet.

Hankkeista laajimpia on Valkeakosken Rapola, jossa maiseman hoidon lisäksi Rapolanharjulle kunnostetaan ja rakennetaan opetukseen ja matkailuun liittyviä reittejä ja opasteita. Lisäksi siistitään Rapolan kartanon puutarhaa sekä valmistetaan Rapolanharjun ja Sääksmäen esihistoriasta, historiasta ja ympäristöstä kertova näyttely.

Suurin osa hoidettavista muinaisjäännöksistä on esihistorialliselta ajalta, ja loput erilaisia historiallisen ajan asutukseen, elinkeinoihin ja sotahistoriaan liittyviä alueita.

Museovirasto tekee tänä kesänä arkeologisia kaivauksia yli 40 paikkakunnalla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot