Mainos
Mainos

Arkkiatri: Eutanasiasta käytävä muutakin kuin kyllä-ei-keskustelua

Arkkiatri Risto Pelkonen pitää eutanasiasta käytävää yhteiskunnallista keskustelua tervetulleena.

Pelkonen sanoi MTV3:n Seitsemän uutisissa, että keskustelussa pitäisi kuitenkin edetä nykyistä syvemmälle tasolle.

— Toivoisin, että eutanasiasta käytävä poliittinen keskustelu ei olisi vain kyllä tai ei-keskustelua, vaan pohdittaisiin sitä, mitä se käytännössä merkitsisi. Millainen olisi hoitokäytäntö ja kuolevan ihmisen asema siinä tilanteessa. Lääkärithän eivät siitä päätä, vaan se on poliittinen päätös.

Pelkonen muistuttaa, että potilas voi jo nyt ohjeistaa hoitoaan esimerkiksi saattohoidossa.

— Mielestäni on kuitenkin helppo ymmärtää tilanteita ja vaikeasti sairaita ihmisiä, joilla on paljon kärsimyksiä ja kipuja, joissa tämä olisi armollinen ratkaisu. Jos tästä kuitenkin tehtäisiin yleinen käytäntö, se mielestäni synnyttäisi enemmän ongelmia kuin ratkaisuja.

Vihreät hyväksyi eilisessä puoluekokouksessaan eutanasian eli armokuoleman puolueen periaateohjelmassa. Puolueen mielestä sairautensa vuoksi suuria tuskia kärsivällä ihmisellä on oikeus saada apua elämänsä päättämiseen.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen sekä perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ovat tyrmänneet Vihreiden eutanasiakannanoton.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme