Mainos
Mainos

Arkkiatri: Eutanasiasta käytävä muutakin kuin kyllä-ei-keskustelua

Arkkiatri Risto Pelkonen pitää eutanasiasta käytävää yhteiskunnallista keskustelua tervetulleena.

Pelkonen sanoi MTV3:n Seitsemän uutisissa, että keskustelussa pitäisi kuitenkin edetä nykyistä syvemmälle tasolle.

— Toivoisin, että eutanasiasta käytävä poliittinen keskustelu ei olisi vain kyllä tai ei-keskustelua, vaan pohdittaisiin sitä, mitä se käytännössä merkitsisi. Millainen olisi hoitokäytäntö ja kuolevan ihmisen asema siinä tilanteessa. Lääkärithän eivät siitä päätä, vaan se on poliittinen päätös.

Pelkonen muistuttaa, että potilas voi jo nyt ohjeistaa hoitoaan esimerkiksi saattohoidossa.

— Mielestäni on kuitenkin helppo ymmärtää tilanteita ja vaikeasti sairaita ihmisiä, joilla on paljon kärsimyksiä ja kipuja, joissa tämä olisi armollinen ratkaisu. Jos tästä kuitenkin tehtäisiin yleinen käytäntö, se mielestäni synnyttäisi enemmän ongelmia kuin ratkaisuja.

Vihreät hyväksyi eilisessä puoluekokouksessaan eutanasian eli armokuoleman puolueen periaateohjelmassa. Puolueen mielestä sairautensa vuoksi suuria tuskia kärsivällä ihmisellä on oikeus saada apua elämänsä päättämiseen.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen sekä perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ovat tyrmänneet Vihreiden eutanasiakannanoton.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot