Mainos
Mainos

Arkkiatri: Lääkärilakko rikkoo perustuslakia

Arkkiatri Risto Pelkonen on ottanut kantaa lääkärilakkoon. Hän katsoo, että yhä pitkittyvä lakko on perustuslain vastainen.

Arkkiatri Risto Pelkonen esittää, että valtakunnansovittelijan tulisi ratkaista lääkärilakko pikaisesti.
- Laissa määritellään lakko-oikeus, mutta toisaalta lain mukaan valtion on edistettävä kansalaisten terveyttä ja turvattava jokaiselle riittävät terveyspalvelut. Tällä hetkellä näin ei tapahdu, sanoo Pelkonen.

Pelkonen pelkää, että mikäli lakko jatkuu, kunnat ryhtyvät sopimaan kiistaa paikallisesti. Tällöin pienet ja köyhät kunnat joutuvat isoja kuntia heikompaan asemaan.

Pelkosen mielestä valtio voisi ryhtyä maksamaan kalleimpien sairauksien hoitokustannuksia. Hänen mukaansa
yhdenkin vaikean sairauden hoito voi raunioittaa pienen kunnan tai sairaanhoitopiirin talouden.
- Mikäli valtio ottaisi kontolleen kalliit hoidot, voitaisiin myös välttää lääkärilakon aiheuttamat kriisit, hän sanoo.

Pelkonen huomauttaa myös, että monet kunnat alimitoittavat tarkoituksella sairaanhoitobudjettinsa. Arkkiatri pitää käytäntöä moraalisesti arveluttavana.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot