Mainos
Mainos

Arkkiatri: Lääkärit terveystiedon opettajiksi

Arkkiatri Risto Pelkonen laittaisi lääkärit opettamaan osan peruskoulun terveystiedosta.

Arkkiatri Risto Pelkonen sanoo Savon Sanomien haastattelussa, että lääkärien osallistuminen terveystiedon opettamiseen hyödyttäisi pitkällä aikavälillä myös terveydenhoitoa.

- Näin syntyisi luonteva yhteys kunnan terveyskeskuksen ja koulun välillä. Pitkän päälle tämä palvelee ennaltaehkäisevää työtä, sillä samalla terveyskeskuslääkärit saavat tuntuman siitä, mitä kunnan terveystoimella on tulevaisuudessa odotettavissa.

Pelkosen mukaan opetustyö voisi olla terveyskeskuslääkäreille hyvää vaihtelua, ja koulut saisivat hyviä opettajia. Hänen mukaansa terveysvalistus ei mene nuorille perille pelkästään tietoa jakamalla, vaan nuorta on ohjattava itsetuntemukseen ja omien alitajuisten motiivien ymmärtämiseen.

Terveystietoa on opetettu omana oppiaineenaan peruskoulussa tämän lukuvuoden alusta alkaen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot